13+6

Jag läser här och där att livmodern växer upp ur bäckenet och att detta gör så man inte behöver kissa lika ofta... DETTA har inte jag märkt av. Kissar hela tiden tycker jag. Däremot märker jag att livmodern växer sej uppåt då jag känner den hur tydligt som helst ca 7-8cm under naveln. =) Detta är helt underbart.

För 10 dagar sedan, den 6:e maj kände jag en tydlig puff nere i maggen. Har känt samma sak en gång efter det plus att jag känner svagt fladdrande ibland. Trots detta har det börjat smyga sej på oroskänslor igen. Jag fattar inte. Jag har sett lilla pytte 3 gånger och lyssnat på hjärtat en gång för ca 2 veckor sedan. Jag borde vara hur lugn som helst. Såhär oroade jag mej inte när jag väntade dottern.

Ska nog ringa bm imorgon och fråga om jag kan få komma och lyssna snabbt, så jag kan bli lite lugn igen. Sen får jag bannemej ta och skärpa mej.

Vecka 14

Idag märkte jag för första gången att mina jeans nog börjar bli lite i minsta laget kring magen. Kanske dags att vika ihop och stoppa in dom lååångt bak i klädkammaren för att plocka fram dom igen om sisådär 1år, om jag har tur =)

Nu ska man tydligen börja må lite bättre och börja bli lite piggare. Hmm, bättre mår jag ju. Mår inte alls så illa som jag gjorde de första veckorna, men trött som bara den är jag fortfarande. Magen växer på och jag känner nu livmodern när jag sitter eller ligger ner ett par fingerbredder ovanför blygdbenet. Så mysigt, det är nu man fattar lite bättre att något verkligen växer där inne.

Det som är konstigt är att det känns lika overkligt den här gången som den första, att det faktiskt ska komma en bebis, en riktigt bebis utav den här graviditeten. Lite svårt att ta in.


bebisen i magen v14


Ljudet av ditt hjärta!!

I onsdags fick jag komma till bm för att lyssna på hjärtljuden. Jag kände lite att det var det sista som behövdes för att lugna mej. Det lät fantastiskt fint och så hörde jag en hög dunk mitt i allt, det sa barnmorskan att det nog var en spark =) Lovely!!!

Så nu njuter jag mest och ligger och klappar mej på maggen om kvällarna. Den är ju mest flötig och så, men en bit nedanför naveln känner jag livmodern. Nu vet jag att det är på riktigt och njuter mest av att vara gravid.

Igår när jag satt och läste efter att ha ätit lunch på jobbet så kände jag en jättetydlig puff, som inte kan ha varit något annat än bebisen. Det kändes precis som första sparken i första graviditeten. Efteråt så kändes det som att den vred på sej lite. Det är lycka det.


Vecka 13 idag då!

Jaa, nu är den mest kritiska tiden över. Risken för missfall minskar tydligen rejält efter den 12:e veckan. Jo, jag hoppas verkligen det. Jag hade inte pallat att gå igenom en sån sak en gång till. Imorgon ska jag till barnmorskan för att lyssna på hjärtat. Pirrigt! Det känns som alldeles för lång tid att vänta ända till ul i slutet av juni.
Så förhoppningsvis tickar det på fint som bara den. =)

magbild v13
Här är magen i v13

För övrigt så mår jag hyffsat bra, mår illa lite ibland bara. Är rätt trött fortfarande, men hoppas att allt detta går över snart. Känner av sträckningar och spänningar nere i maggen, vilket såklart inte är speciellt konstigt.
Kan till och med känna livmodern numera. Speciellt på morgonen när jag vaknar, mysigt.

RSS 2.0